Dunpleister

  • Toepassing: binnenmuren
  • Supergladde muurafwerking
  • Voordelig en snel muren behang- en sausklaar maken
Supergladde binnenmuren? Kies voor innovatief dunpleisterwerk als uitstekende basis voor strak behangen of sauzen.

Dunpleister is een innovatieve techniek om zeer glad stucwerk te realiseren. Met relatief lage kosten en een korte droogtijd, is het een populaire techniek om wanden egaal en behangklaar af te werken. Bijvoorbeeld in nieuwbouwwoningen of bedrijfspanden. 

Strakke wanden maken met dunpleister

Voor we starten zorgen we voor een werkbare omgeving, door ramen, deuren en kozijnen af te plakken en alles netjes te houden. Scheurgevoelige plekken beschermen we met gaas. Vervolgens brengen we machinaal een dunne pleisterlaag aan van enkele millimeters, die we egaliseren en schuren. Na afloop controleren we zorgvuldig of er geen oneffenheden achterblijven. Zo nodig verwijderen we die uiteraard.

Voordelen dunpleister

In tegenstelling tot traditioneel stucwerk, behoudt de muur zijn hardheid. Bij stucwerk van gips beschadigt de muur sneller, omdat het zachter is. Ook de kans op scheuren vermindert bij dunpleister omdat je met dunpleister veel minder vocht in de woning krijgt, dan met traditioneel stucwerk. Ook de snelheid van drogen is een voordeel ten opzichte van gips. Daarnaast heb je minder materiaal nodig, en is het minder arbeidsintensief. 

Voorwaarde voor succesvolle gladde dunpleister is wel een egale ondergrond. Kun je met gips nog wat verdoezelen, bij dunpleister kun je niet veel uitvullen. 

Wil je weten of dunpleister ook voor jouw project een goede oplossing is? Neem contact op voor advies, of een offerte. Ook een prijsvergelijking met traditioneel stucwerk maken we voor je. 

Onze expertises

Overige expertises

Buitengevelisolatie

Actueler dan ooit: buitengevelisolatie. Kies voor de juist isolatieafwerking en behaal de benodigde isolatiewaarde.
Lees verder

Buiten schilderwerk

Een gevel is het visitekaartje van woning of bedrijfspand. Het is de eerste indruk die je krijgt, en zoals bekend: […]
Lees verder

Pearlcoat voor een vuil afwerende laag

Proadoors werkt met Pearlcoat van Strikolith, dé duurzame, beschermende en onderhoudsvriendelijke buitenmuurverf.
Lees verder

Contact

Neem contact op!

Op zoek naar betrouwbare stukadoors, interesse in een prijsopgaaf of vrijblijvend een kop koffie?
Neem contact op
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram