Lijstwerk

  • Toepassing: binnen
  • Nette, stijlvolle overgang vloer/wand/plafond
  • Dikte en type sierlijst naar wens
Laat vloeren, wanden en plafonds prachtig in elkaar overlopen met lambriseringen, plinten, perk- of kooflijsten.

Mooi lijstwerk is als de kers op de taart van elke inrichting. De prachtige verbinding van vloer naar wand, van wand naar plafond. Denk aan de prachtige herenhuizen van weleer, waar behalve lijstwerk ook ornamenten voor cachet en nette afwerking zorgden. Het geeft een sjieke uitstraling. Het is netjes afgewerkt, en dat zie je.

Kan lijstwerk ook in moderne woningen?

Gelukkig kunnen lijsten en ornamenten in elk type woning toegepast worden. Afhankelijk de woning zullen we bij oude of monumentale panden zoveel mogelijk de originele stijl behouden met klassiek lijstwerk. Bij moderne huizen en panden brengen we een dito lijst aan.

Als Proadoors zijn we hier goed in thuis. Vakkundig zorgen we voor het aanbrengen van het lijstwerk, rekening houdend met exact de juiste maatvoering en het materiaal van jouw keuze.

Hoe lijstwerk aanbrengen?

Lijstwerk valt onder stucwerk dat vloeren, muren en plafonds verfraaid met mooie overgangen. Uiteraard is een vlakke ondergrond een must. Juist daarom zijn wij als stukadoors de juiste partij om dit netjes aan te brengen. Met de perfecte voorbereidingen, inclusief herstelwerk weet je zeker dat het lijstwerk vakkundig aangebracht wordt en goed tot zijn recht komt.  

Plafondplint

Zo brengen we regelmatig plafondplinten aan, ook wel Joodse plint genoemd. Deze platte plint passen we toe als vloerplint, maar ook als lambriseringslijst op muren, rond deuren of vensters en ramen. Je creëert er een verdiepte rand mee. De plint is vervaardigd van gips. Als Proadoors plaatsen we deze met de plafondplint of Joodse plint handmatig. 

Het van RVS gemaakte lijstwerk zorgt voor een opstaande rand, meestal van zo’n 12 tot 15 centimeter, maar hoger kan natuurlijk ook. We kunnen voor diverse afmetingen zorgdragen, net naar gelang de wensen.  

Vraag advies of een offerte aan voor jouw opdracht.

Onze expertises

Overige expertises

Airless spuiten

Met airless spray painting, zorgen we met latex voor egale wand- en plafondafwerking in elke gewenste kleur. Snel, strak en schrobvast.
Lees verder

BASWA

Last van een rumoerige ruimte? Overweeg dan een akoestisch plafond om de akoestiek in je ruimte te verbeteren. Een slechte […]
Lees verder

Dunpleister

Supergladde binnenmuren? Kies voor innovatief dunpleisterwerk als uitstekende basis voor strak behangen of sauzen.
Lees verder
1 2 3 5

Contact

Neem contact op!

Op zoek naar betrouwbare stukadoors, interesse in een prijsopgaaf of vrijblijvend een kop koffie?
Neem contact op
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram