Spachtelputz

  • Toepassing: binnen- en buitenmuren
  • Wit of kleur naar keuze
  • Korrelstructuur naar wens

Van alle sierpleisters is spachtelputz de meest toegepaste techniek. Goedkoop en sterk! Geschikt voor binnen- en buitenmuren.

Daarnaast realiseren de Proadoors met hetzelfde gemak sierpleiters als rustiekputz of granol. Ook dat zijn robuuste oplossingen die tegen een stootje kunnen. Laat je gerust goed adviseren bij de keuze van sierpleister.  Zo zit het voornaamste verschil in de uitstraling en de dikte van de korrel. Granol staat bijvoorbeeld bekend als de variant met de grofste korrel, terwijl spachtelputz juist een fijne korrel heeft, met een wat subtielere structuur. Rustiekputz zit daar tussenin. Wat bij jouw pand of woning het beste tot zijn recht komt is een kwestie van smaak, maar ook van een goed advies. 

De voordelen van spachtelputz

De meest gebruikte techniek is spachtelputz. Hoewel dit misschien een wat ouderwetse klank heeft, is het zo tijdloos als wat! Deze verfraaiing van wanden en muren heeft dan ook veel voordelen. Het is betaalbaar én duurzaam, want spachtelputz vraagt weinig tot geen onderhoud. Het materiaal is enigszins elastisch, het ademt en het is prima schoon te houden. Kies je voor net wat meer structuur op de muren, dan vallen mogelijke beschadigingen nauwelijks nog op. 

Hoe dik breng je spachtelputz aan?

We adviseren spachtelputz door experts zoals Proadoors aan te laten brengen. Los van de gedegen voorbereiding, vergt het een bepaalde techniek. Oefening baart kunst, maar oefenen op je eigen muren en wanden is een risico. Proadoors nemen elk risico weg en zorgt voor een perfecte wand of muur, met de juiste korreldikte. Die kan variëren van 0,5 tot 4 millimeter, maar meestal is tussen de 1,2 of 1, 5 mm een ideale korrelgrootte. Na het schoon- en vetvrij maken van de ondergrond brengen we de spachtelputz als pastavormige sierpleister vakkundig aan op basis van kunstharsdispersie. Standaard in de kleur wit, maar kies gerust je eigen kleur! 

Wil je een goed advies over sierpleisters, de voor- en nadelen en wat voor jou de beste oplossing is? Neem contact op!

Onze expertises

Overige expertises

Waterschade en lekkages

Vochtproblemen zijn funest voor mooi stuc- en schilderwerk. Voorkom erger, schakel Proadoors direct in om alles vakkundig te herstellen.
Lees verder

Airless spuiten

Met airless spray painting, zorgen we met latex voor egale wand- en plafondafwerking in elke gewenste kleur. Snel, strak en schrobvast.
Lees verder

BASWA Acoustic

Rumoer, galm, harde klanken? Met BASWA lossen we akoestische problemen in elke ruimte voor je op. Panelen van meesterlijk akoestisch premium zandpleister.
Lees verder
1 2 3 5

Contact

Neem contact op!

Op zoek naar betrouwbare stukadoors, interesse in een prijsopgaaf of vrijblijvend een kop koffie?
Neem contact op
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram