Schuurwerk

  • Toepassing: binnen en buiten
  • Decoratief pleisterwerk
  • Fijne of grove korrel naar keuze

Schuurwerk brengt leven in de brouwerij! Dit pleisterwerk met effect is toe te passen in bijna elk in- en exterieur.

Wie weleens mooi schuurwerk gezien heeft, ziet dat het een levendige afwerking is dankzij mooie consistente veegvormen. Bij elke lichtinval en in elk seizoen heeft het een andere aanblik, het zogenaamde ‘schuur-effect’. Hoe grover de korrel, hoe meer schaduwwerking. Het verveelt nooit. Schuurwerk wordt dan ook bij zowel woonhuizen als kantoorpanden vaak toegepast. 

Schuurwerk aanbrengen

Een schuurplafond, -muur of -wand maken vereist vakmanschap. Dat hebben wij. Als Proadoors weten we dat een mooie, schone ondergrond essentieel is voor het juiste effect en weten we hoe we die realiseren. Door met de juiste voorstrijkmiddelen te werken, waar vuil zoals water, nicotine, rook of roet niet doorheen komen. Vervolgens brengen we een laag gips aan op de wand, muur of het plafond en tonen ons vakmanschap. 

We maken in het pleisterwerk consistente slagen, patronen of motieven in de mortel, meestal met een dikte van 3 tot 5 centimeter. Met een kleine korrel is het iets ruwer dan glad pleisterwerk, en dat zorg voor een decoratieve look. Met een grovere korrel, krijg je nog meer leven dankzij het schaduweffect. De lichtwerking die we met de slagen creëren doet menigeen aangenaam verrassen! 

Vochtbestendig en brandwerend schuurwerk

Schuurwerk kan buiten en binnen toegepast worden, en in alle ruimtes. Van zeer fijn schuurwerk tot grof, alles is mogelijk. Een eigenschap van schuurwerk is de vochtopname. Dat komt de vochtigheidsgraad in woning of kantoor ten goede en maakt deze techniek uitermate geschikt voor wand- en plafondafwerking van badkamers, sauna’s, wc’s et cetera. 

Ook de warmte-isolerende en brandwerende eigenschap van schuurwerk is een reden om voor deze techniek te kiezen. 

Wil je ook een eigentijdse look van muren, wanden of plafonds en profiteren van de voordelen? Neem contact op voor een goed advies.

Onze expertises

Overige expertises

Waterschade en lekkages

Vochtproblemen zijn funest voor mooi stuc- en schilderwerk. Voorkom erger, schakel Proadoors direct in om alles vakkundig te herstellen.
Lees verder

Airless spuiten

Met airless spray painting, zorgen we met latex voor egale wand- en plafondafwerking in elke gewenste kleur. Snel, strak en schrobvast.
Lees verder

BASWA Acoustic

Rumoer, galm, harde klanken? Met BASWA lossen we akoestische problemen in elke ruimte voor je op. Panelen van meesterlijk akoestisch premium zandpleister.
Lees verder
1 2 3 5

Contact

Neem contact op!

Op zoek naar betrouwbare stukadoors, interesse in een prijsopgaaf of vrijblijvend een kop koffie?
Neem contact op
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram