Raapwerk

  • Toepassing: binnen en buiten
  • Egaliseren of te lood maken van ruwe, ongelijk oppervlaktes
  • Solide basis voor nette muur- en plafondafwerking

Ruwe, scheve wanden, muren en plafonds weer recht maken met raapwerk. Dé basis voor een succesvolle verdere afwerking.

Een vlakke, egale ondergrond die waterpas loopt, dat is altijd de basis om tot een mooie muurafwerking te komen. Bijvoorbeeld als je metselwerk wilt laten stuken, of als je een boog of toog hebt waar onregelmatigheden in zitten. Maar ook bij nieuwbouwhuizen of kantoren die je exact loodrecht wilt hebben, is raapwerk nodig. 

Scheve muur recht maken

Als Poradoors maken we ruwe en scheve muren, wanden of plafonds recht en strak met gipsmortel of kalkspecie. We rapen zeer secuur, zodat de oppervlakte kant en klaar is voor verdere nette afwerking met sierpleister, spachtelputz, verf, saus, spuitwerk, behang of tegelwerk. Eventuele lastige overgangen in muren of bij kozijnen, verhelpen we met hoeksperen (bij uitwendige hoeken van een muur of plafond bevestigen we een hoekprofiel die zorgt voor een elegante, strak ogende hoek) en stucstops (bij afwerkingen van een andere afwerklaag zorg je voor een strakke afsluiting en voorkom je scheuren of kieren). 

Goed raapwerk is niet alleen een solide basis, het heeft meer voordelen om hierin te investeren. Afhankelijk van de ondergrond werken we met gips en cementgebonden materialen (gipsmortel), dat bij voldoende dikte ook brandvertragend en vochtregulerend werkt. 

Wil je weten of raapwerk nodig is, voor je verder aan het afwerken gaat, of wil je weer mooie strakke muren, wanden en plafonds? Neem contact op met Proadoors voor een goed advies. En stevig basis is het halve werk.

Onze expertises

Overige expertises

Waterschade en lekkages

Vochtproblemen zijn funest voor mooi stuc- en schilderwerk. Voorkom erger, schakel Proadoors direct in om alles vakkundig te herstellen.
Lees verder

Airless spuiten

Met airless spray painting, zorgen we met latex voor egale wand- en plafondafwerking in elke gewenste kleur. Snel, strak en schrobvast.
Lees verder

BASWA Acoustic

Rumoer, galm, harde klanken? Met BASWA lossen we akoestische problemen in elke ruimte voor je op. Panelen van meesterlijk akoestisch premium zandpleister.
Lees verder
1 2 3 5

Contact

Neem contact op!

Op zoek naar betrouwbare stukadoors, interesse in een prijsopgaaf of vrijblijvend een kop koffie?
Neem contact op
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram